Niagara Falls


Another trip, another blogpost 🙂

Vandaag reizen we met een bus (Coach Canada) naar Toronto, deze keer toch wat voorzorgen genomen en niet met de taxi maar te voet naar het busstation gegaan. Het was ook maar 15 minuutjes wandelen in stralend weer.

Even back in time: Niagara Falls. Ik wist niet goed wat te verwachten van de watervallen, wondermooi of overrated natuurwonder? We kwamen ’s avonds aan in onze B&B dus bleef er geen tijd over om een kijkje te gaan nemen. De volgende morgen wandelden we wel naar de watervallen nadat we voor de eerste keer een fatsoenlijk ontbijt gekregen hadden: spek met eieren. Van ver zagen we de watervallen opduiken, we zagen toen enkel de Amerikaanse kant. Mijn eerste reactie was overrated natuurwonder.

Todat we onze eerste activiteit deden, Maid Of The Mist. Je scheept in op een bootje en vaart rakelings langs de Amerikaanse watervallen en bijna tot IN de Canadese. De Canadese watervallen zijn super groot en in de vorm van een hoefijzer. Met de boot kwamen we tot midden in dat hoefijzer waar al de waterdamp samenkomt. Het gevoel dat je daar hebt is onbeschrijflijk, een straffe wind vergezeld van een “regendouche”. Bekijk het filmpje op mijn fotoalbum of op facebook maar eens.

Hierna wandelden we verder tot aan de Canadese watervallen. We worstelden ons door duizenden giftshops (overdrijven mag hé) en we zagen de prachtige “Horseshoe falls”. Volgende activiteit: “Journey behind the falls”. Je komt in een gang achter de watervallen, maar dit was niet zo speicaal, je ziet gewoon… water … Wat wel de moeite waard was waren de “observation decks”. Dit dubbel platform ligt vrijwel tegen de zijkant van de waterval aan. Met andere woorden: kletsnat, wondermooi.

’s Avonds gingen we de watervallen lang de Amerikaanse kant bekijken. De verlichte watervallen waren mooi, maar geef mij maar ‘puur natuur’. Later op de avond keken we nog naar het vuurwerk vanop de brug tussen Canada en de VS. Check de foto’s maar eens ;-).

Onze dag aan de falls was zwaar (ik schat dat we een 15km gewandeld hebben) dus gingen we maar op tijd slapen. Deze morgen was ik al vroeg wakker en ben ik gaan lopen, een kleine 6km. Tot aan de watervallen en terug. Het voordeel is dat er op dat tijdstip amper toeristen zijn en je de watervallen perfect kan zien. De Canadese watervallen waren prachtig in het ochtendgloren, een heel andere uitstraling dan overdag of ’s avonds. Na een doucheke kregen we pannekoeken als ontbijt, heerlijk!

Ohja, conclusie: wondermooi, niet overrated.

See you!

Advertisements

One thought on “Niagara Falls

  1. Hey Daan,

    had je blogadres gekregen van je papa, en heb al met heel veel interesse je verhaal kunnen lezen. Prachtige ervaring voor je,
    Geniet er met volle teugen van …ik zal regelmatig je wedervaren proberen te lezen …
    groetjes,
    Lorry

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s